Clàssica Horta-Guinardó és un cicle de música clàssica organitzat pel Districte d'Horta-Guinardó de l'Ajuntament de Barcelona. Any rere any, oferim un cicle de concerts de música clàssica i altres activitats complementàries a Biblioteques, Centres Cívics, Casals i altres equipaments de forma gratuïta.

Els secrets de la tonalitat


Per què ens emociona la música?
Probablement, aquest és un misteri irresoluble al que mai podrem donar una resposta completa, en part, perquè hi influeixen tant factors musicals, socials i culturals com elements pròpiament subjectius. Alguns teòrics de la música però, han cregut trobar la clau d’aquest efecte quasi màgic i inexplicable de la música per commoure’ns en la tonalitat/modalitat. Per què un compositor tria crear una obra en Fa major i no en Do menor? Al llarg de la història de la música aquest ha estat un debat de certa presència, no només en l’entorn musical, sinó també en l’àmbit filosòfic. Plató i les seves teories sobre els modes grecs; Descartes i la “Teoria dels afectes” o Rousseau amb l’esperit enciclopedista de catalogar les emocions que generava cada tonalitat, han estat alguns del intents d’explorar possibles respostes a aquesta pregunta de resolució insondable.

Els concerts d’aquest cicle reflexionen sobre relacions concretes de la tonalitat i les característiques i connotacions psicològiques,emocionals i simbòliques que se li atribueixen.

Entre el 6 de maig i el 18 de juny,la programació d'aquest any constarà de 16 concerts.

Podeu consultar tota la programació en el llibret disponible en el següent enllaç:

Llibret

FE DE ERRATAS: Al concert INAUGURAL del Dissabte 6 de maig a les 19:30 al Recinte Modernista Sant Pau la visita al recinte NO és fara.Disculpeu les molèsties.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada