Clàssica Horta-Guinardó és un cicle de música clàssica organitzat pel Districte d'Horta-Guinardó de l'Ajuntament de Barcelona. Any rere any, oferim un cicle de concerts de música clàssica i altres activitats complementàries a Biblioteques, Centres Cívics, Casals i altres equipaments de forma gratuïta.

Dijous 18 de maig a les 19h Laberint dels afectes al centre Cívic Guinardó

LABERINT DELS AFECTES
THOR JORGEN AYALA I EDWIN GARCÍA GONZÁLEZ

Thor Jorgen- Viola da gamba

És membre de la Viola da Gamba Society d'Anglaterra. Ha estat dirigit a conjunts de cambra per especialistes en la interpretació de música antiga com: Manfredo Kraemer, Pedro Estevan, Lucy van Dael, Japp ter Linden, Enrico Gatti, Pere Memelsdorf, Rolf Lislevand, Marc Hantaï, Montserrat Figueras i Jordi Savall.

Edwin García González- Tiorba

Ha participat amb els ensembles Hemiola, Del Enzina i Alba Sonora, del qual és membre fundador, ha realitzat gires de concerts a Colòmbia amb el programa Lamenti i Sospiri dedicat a la música italiana del segle XVII. També ha col·laborat amb l'Accademia Internazionale della Música de Milà, sota la direcció de Mara Galassi, amb la Companyia Nacional de teatre Clàssic d'Espanya, amb les diverses agrupacions corals del Palau de la Música Catalana, amb La Dispersione, Exaudi nos, O vos omnes i Los Músicos de su Alteza dirigit per Luis Antonio Gonzalez.

El laberint dels afectes ens presenta un petit viatge pels afectes de la música de l’època del rei Sol, prenen com a base les dissertacions teòriques en aquest respecte de Marc Antonie Charpentier (c. 1643 - 1704), i tenint com a protagonistes a Marin Marais (1656 – 1728) i Robert de Viseé (1655 – 1733).

El programa està organitzat per tonalitats partint del Do major fins Sol major, i en ell queden representats una gran varietat d’afectes, formes i tècniques compositives. El repertori està interpretat amb Viola da gamba baixa i tiorba, instruments característics d’aquest període musical i que proposen al públic un ambient íntim i proper ideal per a perdre’s en el laberint dels afectes.

GAI ET GUERRIER
Mussete - Do majeur.
Marin Marais (1656-1728)

OBSCUR ET TRISTE
La plainte: Tombeau de Mesdemoisell - Do mineur.
Robert de Viseé (1655-1733)

JOYEUX ET TRÈS GUERRIER
Rondeau Le gracieux - Re majeur.
Marin Marais (1656-1728)

GRAVE ET DÉVOT
La Minaudiere - Re mineur

QUERELLEUX ET CRIARD
L’ameriquaine - Mi Majeur

EFFÉMINÉ AMOUREUX ET PLAINTIF
Feste Champetre - Mi mineur

FURIEUX ET EMPORTÉ
L’arabesque - Fa Majeur

OBSCUR ET TRISTE
La Reveuse - Fa Mineur

DOUCEMENT JOYEUX
Prelude i Chaconne - Sol Majeur

Robert de Viseé - Marin Marais

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada