Clàssica Horta-Guinardó és un cicle de música clàssica organitzat pel Districte d'Horta-Guinardó de l'Ajuntament de Barcelona. Any rere any, oferim un cicle de concerts de música clàssica i altres activitats complementàries a Biblioteques, Centres Cívics, Casals i altres equipaments de forma gratuïta.

Divendres,12 de maig a les 19:30h,amb 22 String Quartet al Casal de Barri Font d'en Fargues.

Pilar Ramon Tomás; Farid Bechara Botero; Miriam Paretas Gil; Oscar Laso Valhondo.


22Strings Quartet és un quartet format per quatre músics d’àmplia trajectòria, formació que aporta una àmplia profunditat sonora gràcies a la seva original formació instrumental i al mateix temps manté un equilibri entre sensibilitat, força i creació musical, presentant una aposta innovadora com a Conjunt de Cambra. La seva versàtil combinació d’instruments permet l’exploració inusitada d’un variat repertori dins de l’àmbit musical de la corda. En els seus programes de concert es presenten obres originals, així com transcripcions adaptades per reconeguts músics i pels propis components d’aquesta formació.


El programa d’aquest concert gira entorn el “mode frigi” d’on deriva l’escala frígia que és la base de la música espanyola. Amb aquest programa de concert volem mostrar com aquest mode va ser vital per al nostre patrimoni musical i va influenciar a diversos compositors catalans com Enric Granados, Joaquim Malats... i a diversos compositors d’arreu d’Espanya. També toquen una peça en el programa que es diu “Danza Mora”amb influència de la música d’Algèlia on també es veu reflectida aquesta escala i precisament mostra com també la música àrab (d’on deriva els gris melòdics de la música espanyola) utilitza aquest mode frigi. Hem triat aquest mode per què malgrat ser un mode melancòlic no se’l pot catalogar com a tal, ja que és un mode molt versàtil i pot transmetre diverses sensacions com ara la fortalesa i el misteri i en certs moments convida a la reflexió i a la contemplació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada