Clàssica Horta-Guinardó és un cicle de música clàssica organitzat pel Districte d'Horta-Guinardó de l'Ajuntament de Barcelona. Any rere any, oferim un cicle de concerts de música clàssica i altres activitats complementàries a Biblioteques, Centres Cívics, Casals i altres equipaments de forma gratuïta.

Dilluns 29 a la Biblioteca Horta-Can Mariner

LES PASSIONS DE L’ÀNIMA
REFLEXES

Marta Redondo, Traverso; Diana Roche, violí barroc; Núria Puigbò, violoncel barroc.

Reflexes és un grup format per músics especialitzats en la interpretació de la música amb instruments i criteris originals. S’han format en Conservatoris d’arreu d’Europa i formen part de diverses orquestres i grups vocals i instrumentals amb criteris històrics.
Reflexes, es reuneix per explicar-vos a través de la música el so original dels instruments al període barroc.

El 1649, el filòsof Descartes va escriure el tractat “Les passions de l’âme” on estudiava i classificava les passions humanes des d’un punt de vista físic, psicològic i alhora moral. Molts músics de l’època, seguint aquesta línia de pensament, també van fer classificacions de les passions buscant la relació entre la música i la seva capacitat per expressar-les.
Amb les passions com  a fil conductor i amb el fet que els compositors de l’època s’ajudaven de les tonalitats per a transmetre emocions i moure els afectes, viatjarem  del caràcter divertit i agradable de Re Major a la calma i tranquilitat que transmet Re menor, de la melancolia de Si menor i la tristesa esperançadora de Mi menor, a la brillantor i alegria de Sol Major.
En paraules d’un poeta contemporani de Descartes, Fontenelle, “les passions són com els vents, necessaris per donar moviment a tot, encara que sovint siguin causa d’huracans”.
G.F. TELEMANN. SONATA D-dur
Soave
Allegro assai
Andante
Vivace

F.M. VERACINI. SONATA NUM XII. Rem
Passagallo
Capriccio cromático

J.S.BACH. SONATA BWM 1038. G Dur
Largo
Vivace
Adagio

Presto


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada