Clàssica Horta-Guinardó és un cicle de música clàssica organitzat pel Districte d'Horta-Guinardó de l'Ajuntament de Barcelona. Any rere any, oferim un cicle de concerts de música clàssica i altres activitats complementàries a Biblioteques, Centres Cívics, Casals i altres equipaments de forma gratuïta.

Dilluns 5 de juny a les 19:30h al Casal de Barri Mas Guinardó

ATRIA

Júlia Santos, traverso; Isabel Soteras, vilolí; Guillem Cabré, violí; Carla Rovirosa, violoncel; Marc Sumsi, clave.

Les dues línies de treball que caracteritzen el conjunt Atria són la tasca pedagògica i la
interpretació històrica. Centrant-se en el repertori dels segles XVII i XVIII han actuat a diverses ciutats d’arreu de Catalunya, França i Suïssa. També han participat a festivals de
música com el Fringe de Torroella de Montgrí, Música als  Parcs,  Ressonare,  Passejades  Musicals  de  la Cerdanya i Musiquem Lleida.

Un dels objectius dels compositors del Barroc era alterar l’estat emocional de l’oient. Arrel de la necessitat dels filòsofs i artistes del segle XVII i XVIII d’analitzar i classificar les emocions - també anomenades passions -  de forma objectiva, neix el concepte estètic de la teoria dels afectes. Influenciats per aquesta, alguns músics van classificar els diversos elements musicals d’una obra en funció dels afectes que provocaven.Un dels elements més efectius fou la tonalitat, i per això diversos teòrics relacionaren cada una de les tonalitats possibles amb una passió concreta.
El Conjunt Atria presenta un programa de cinc obres escrites en les tonalitats més recurrents del repertori barroc per tal d’explicar el principi de la teoria dels afectes, i mostrar quins estats emocionals provocaven aquestes tonalitats per commoure al públic.

PREMIÈRE RÉCRÉATION DE MUSIQUE Op.6 en Re Major. Jean-Marie Leclair
Overture
TRIO SONATA nº2 en Do menor. Elisabeth Jacquet de La Guerre
Grave, Allegro, Allegro e presto, Adagio

TRIO SONATA DA CHIESA Op.1 nº2 en Mi menor. Arcangelo Corelli,
Grave, Vivace, Adagio, Allegro

SONATA en Sol major BWV 1038. Johann Sebastian Bach,
Adagio, Vivace, Largo, Presto

SONATA À QUATRE PARTIES Op.34 en La menor. Joseph Bodin de Bosmoitier,  

Adagio, Allegro, Largo, Allegro


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada