Clàssica Horta-Guinardó és un cicle de música clàssica organitzat pel Districte d'Horta-Guinardó de l'Ajuntament de Barcelona. Any rere any, oferim un cicle de concerts de música clàssica i altres activitats complementàries a Biblioteques, Centres Cívics, Casals i altres equipaments de forma gratuïta.

Diumenge 4 de Juny a les 12h a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé


TONALITAT MAJOR-MENOR.LA DUALITAT AL PERÍODE BARROC I CLÀSSIC-ROMÀNTIC

NACHO BELLIDO

La tonalitat major i menor al Barroc o al Classicisme i Romanticisme va tenir dues funcions compositives diferents. Mentre que al Barroc en molts casos els colors tonals eren utilitzats per enriquir el discurs polifònic i melòdic, permetent expandir les peces dins el principi de continuïtat rítmic i melòdic; al període clàssic i romàntic tenia un efecte més contrastant i a la vegada creador de tensió emocional entre parts i motius dins les pròpies obres. Aquests dos períodes ens donen una visió contrastant en l’ús de les tonalitats i els colors de dues èpoques que comprenen més de 300 anys.

Primera part
SUITE en Do Major; SUITE en Re Menor. Robert de Viseé


FANTASIA en La Menor. David Kellner


Segona Part
FANTASIA Op.7. Fernado Sor
GAVOTE; BALADA PARA GUITARRA. Antonio Manjon
LA MAJA DE GOYA. Enrique Granados
ADELITA; MARIETA; LAGRIMA; ROSITA; SUEÑO. Francisco Tárrega
e='font-size:12.0pt;font-family:"Times New Roman","serif";mso-fareast-font-family: "Times New Roman";mso-fareast-language:ES'>


SUITE en Do Major; SUITE en Re Menor. Robert de Viseé

FANTASIA en La Menor. David Kellner



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada