Clàssica Horta-Guinardó és un cicle de música clàssica organitzat pel Districte d'Horta-Guinardó de l'Ajuntament de Barcelona. Any rere any, oferim un cicle de concerts de música clàssica i altres activitats complementàries a Biblioteques, Centres Cívics, Casals i altres equipaments de forma gratuïta.

Divendres 2 de juny al Centre Cívic Matas i Ramis

LA TONALITAT EN LA MÚSICA DE JULES VERNE
SÒNIA RATERA I ALBERTO SOLÉ

Sònia Ratera i Alberto Solé van començar a treballar junts l'any 2013. Amb un repertori que va des del barroc fins al romanticisme, des d'aleshores ençà, han realitzat concerts a sales com centre cívic Fort Pienc o Capella de la Immaculada de Barcelona.L'any 2014 estrenen el cicle de cançons "La teva veu és el nord del meu càntic", composades per Alberto Solé sobre el cicle de poemes del mateix títol de Carme Tulon, al Foment Vilanoví de Vilanova i la Geltrú, obtenint un gran èxit.

Ens traslladem a l'època del modernisme en un viatge musical al voltant del gran escriptor i mostrem un aspecte força desconegut de l'autor: la seva música. Al segle XIX Aristide Hignard, Jacques Offenbach, Alfredo Catalani o Cécile Chaminade, entre d'altres, van composar un seguit de cançons, peces instrumentals i operetes amb textos d'en Verne, algunes d'elles conjuntament amb el propi Verne, que ens permeten saber què en pensava de les diferents tonalitats i com les feia servir per les cançons dels seus personatges. Així, per exemple, tenim com les històries de caire més oriental fan ús dels tons bemolls, com hi predominen les tonalitats en mode major, que lliguen amb el tarannà alegre i de vegades irònic dels seus herois i heroïnes o com, en la imprescindible "Chanson Gröenlandaise"
d'Alfredo Catalani, es juga amb diferents canvis de to i mode, creant una atmosfera que realment ens fa evocar un paisatge hivernal, donant com a resultat una joia del modernisme que més tard Catalani va reconvertir en la cèlebre ària "Ebben? Ne andrò lontana" de l'òpera la Wally.

MICHEL STROGOFF. Música d'Alexandre Artus; piano sol
CHANT DU VOLGA – RETRAITE DES FIFRES – CHANT COSAQUE – DANSE COSAQUE – MARCHE DES TROMPETES
“CHANSONS INÈDITES DE JULES VERNE”. Jules Verne / Aristide Hignard; cant i piano
LES DEUX TROUPEAUX
LA DOUCE ATTENTE
LA TANKADÈRE
BERCEUSE
NOTRE ÉTOILE
CHANSON TURQUE
DAPHNÉ
TOUT SIMPLEMENT
AU PRINTEMPS
MARIQUITA POLKA. J. J. Debillemont; piano sol
EL DOCTOR OX. Jules Verne / Jacques Offenbach; cant i piano
SUR LA RIVE L’OISEAU CHANTE
TOUT S’EVEILLE DANS LA NATURE
LE COLIN MAILLARD. Jules Verne / A. Hignard; cant i piano
CAVATINE DE CYPRIEN
CHANSON GRÖENLANDAISE. Jules Verne / Alfredo Catalani; cant i piano



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada